Ρευματοκλοπή

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) τις τελευταίες εβδομάδες έχει στείλει δεκάδες σημειώματα σε ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων, από τους οποίους ζητά την καταβολή χρηματικών ποσών λόγω «ρευματοκλοπής». Οι οικονομικές και ποινικές συνέπειες της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι σοβαρές, ενώ συχνά οι παραλήπτες των σημειωμάτων αυτών βρίσκονται προ εκπλήξεως είτε διότι εκμίσθωναν την οικία τους σε τρίτα πρόσωπα είτε διότι καμία επέμβαση δεν είχαν πραγματοποιήσει στους μετρητές του ηλεκτρικού τους ρεύματος.

Στις περιπτώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης μπορεί να αμυνθεί προσβάλλοντας το κύρος του διενεργηθέντος ελέγχου ή την καταχρηστική αδράνεια του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, αν κατηγορείται για πράξεις του απώτερου παρελθόντος. Επιπλέον, αν το ακίνητο είχε παραχωρηθεί σε τρίτους τίθεται το ζήτημα της ταυτότητας των ωφελουμένων οικονομικά προσώπων. Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκ προοιμίου σε μειονεκτική θέση και επομένως η νομική του άμυνα θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη και προσεκτική.

Σε κάθε περίπτωση η μομφή της ρευματοκλοπής είναι βαριά και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τους αρμοδίους φορείς ως ένα εισπρακτικό μέτρο, το οποίο εξαπολύεται απερίσκεπτα κατά δικαίων και αδίκων.

Untitled-1

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνό: 210 8841404 και όλο το εικοσιτετράωρο στο κινητό τηλέφωνο: 6906393266 και στο e-mail: pikramenoslaw@gmail.com

Σχολιάστε